Værd at vide

Sebamed produkterne har en pH-værdi på 5,5, hvilket hjælper huden med at genopbygge og stabilisere sin naturlige beskyttelsesbarriere. Sebamed sæbefrie vaskeprodukter indeholder milde vaskeaktive stoffer, som vasker og rengør uden at fjerne hudens naturlige beskyttelse.

Alle Sebamed produkter er klinisk og dermatologisk testet.

Hvad menes der med sæbefrie vaskeprodukter?
Sæbefrie produkter indeholder milde vaskeaktive stoffer, der kaldes tensider. Disse vaskeaktive stoffer er udviklet til at have den samme rengørende virkning som sæbe. De opløses lige så godt i vand som i olie og har en rigtig god, rengørende virkning. pH-værdien i sæbefrie produkter kan tilpasses til en pH-værdi på 5,5 som stabiliserer hudens vigtige funktion som beskyttelsesbarriere. Sæbe har en tendens til at have en basisk pH-værdi på 9-11, hvilket kan svække hudens beskyttende funktion.
Der findes mange forskellige slags tensider, hvilket betyder, at det er muligt at vælge den, der er mest velegnet til netop den hudtype, som det pågældende vaskeprodukt er beregnet til (f.eks. følsom, fedtet eller tør hud). De vaskeaktive stoffer, der anvendes i Sebamed produkterne, som har en pH-værdi på 5,5, er milde, og kliniske forsøg viser, at de ikke forårsager irritation eller tørhed i huden.

Hvorfor skal jeg vælge hudplejeprodukter med pH 5,5?
Hudens kirtler producerer talg (sebum) og sved, som opbygger en beskyttende hinde med en pH-værdi på cirka 5,5. En pH-værdi på 5,5 giver et lidt surt miljø, hvor skadelige bakterier og svampe ikke kan trives. pH 5,5 stabiliserer hudens vigtige funktion som beskyttelsesbarriere. En velfungerende beskyttelsesbarriere modvirker indtrængning af forurening fra ydersiden og vandtab fra indersiden. Produkter med en højere pH-værdi kan svække hudens naturlige forsvar.

Indeholder Sebamed produkterne nanopartikler?
Nej, ingen af de Sebamed produkter, der markedsføres i Danmark, indeholder nanopartikler.

Er Sebamed testet på dyr?
Nej, Sebamed produkterne er ikke testet på dyr. Produkterne er klinisk og/eller dermatologisk testet på mennesker.


Sidst opdateret 27-04-2021